vrijdag 9 november 2012

littekens




Litteken als barometer

"November heeft maar 30 dagen, maar dubbel zo veel wind en regenvlagen", zo luidt een oud gezegde. En dat weerbarstige weer kan littekens doen kriebelen, trekken en prikken.

Sommige mensen kunnen dankzij hun littekens precies voorspellen wat voor weer er op komst is en dat is geen onzin. Het feit dat littekens bij een weersomslag opspelen heeft te maken met de diverse energiebanen (meridianen) die over ons lichaam lopen. Op de plaats waar littekens zo'n meridiaan doorsnijden verloopt de energieoverdracht moeizamer of wordt misschien wel helemaal geblokkeerd. Zo'n verstoring kan een zwakke plek opleveren die vooral opspeelt als het weer omslaat. Een litteken kan dan behoorlijk pijn doen of irriteren.

Littekens ontstaan na een beschadiging van de dieper gelegen lagen van de huid. Wanneer alleen de epidermis (opperhuid) wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens optreden. Zodra ook de dermis (lederhuid) bij het letsel betrokken is zal de huid zich herstellen met een litteken. Een litteken bestaat uit collageen bindweefsel, dat over het algemeen harder is dan het eromheenliggende weefsel.


Hard littekenweefsel kun je zachter maken, waardoor het minder opvalt, door het littekenweefsel te behandelen met Biodermal littekencrème. Biodermal Litteken crème is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van littekens te helpen verminderen. De crème kan gebruikt worden bij alle soorten nieuwe én oude littekens en is ook geschikt voor de tere kinderhuid. Ook zorgt de crème ervoor dat het natuurlijk herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund. De weldadige en rijke crème bevat een complex van oliën en wassen waardoor de huid soepel en zacht blijft. Verkrijgbaar in 25ml en 75ml.

Ook Bio-oil helpt littekens minder zichtbaar te maken.

Nieuw in ons assortiment is Scarmed. Dit is een siliconen gel voorde behandeling van littekens, maar ook voor acne, brandwonden, operaties, verwondingen of huidinfecties en bij verdikte littekens.

Al deze producten zijn bij ons in de winkel verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten