zondag 22 augustus 2010

Schüssler zouten, ontdek wat voor type je bent!


Om gezond te zijn en blijven heb je mineraalzouten nodig. In de juiste hoeveelheid én verdeling. Soms heb je een tekort aan een of meer mineraalzouten. Dan kun je klachten krijgen of je minder fit voelen.

Wat zijn mineraalzouten?
Mineraalzouten zijn voedingsstoffen die zich overal in je lichaam bevinden. Ze zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van alle processen in je lichaam. Je krijgt de mineraalzouten binnen via je voeding. Als je gezond en gevarieerd eet, kan er dus nooit een tekort ontstaan, zou je denken. Toch is dat niet zo. Bepaalde omstandigheden, zoals (te) hard werken, intensief sporten, stress of slaapgebrek kunnen ervoor zorgen dat je celstofwisseling verstoord raakt.



Waarom Schüssler mineraalzouten?
De Duitse homeopaat Schüssler ontdekte al in de 19e eeuw dat veel klachten en ziektes ontstaan door een tekort aan mineraalzouten in de lichaamscellen. Extra mineralen toedienen was geen oplossing, zo constateerde hij. De cellen zijn dan namelijk niet meer in staat om de benodigde mineraalzouten op te nemen. Schüssler kwam toen op het idee de mineraalzouten te verdunnen en te potentiëren. Door die speciale bereiding worden de cellen geprikkeld om weer voldoende voedingsstoffen op te nemen. Zo wordt de mineralenstofwisseling hersteld en komt het lichaam weer in balans.

Eenvoudig en effectief
De Schüssler therapie is een eenvoudige, maar doeltreffende geneeswijze, die voor vrijwel iedereen geschikt is. Met de Schüssler mineraalzouten* kunnen veel klachten effectief worden behandeld. De Schüssler mineraalzouten van VSM zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.



De 12 Schüssler mineraalzouten voor een optimale gezondheid
Wil je weten welke mineraalzouten er zijn en wat ze kunnen betekenen voor jouw gezondheid? Beweeg dan met de muis over de afbeelding en klik op een van de blokken.

1. Calcium fluoratum
Het mineraalzout voor stevigheid en elasticiteit

2. Calcium phosphoricum
Het mineraalzout voor botten en tanden

3. Ferrum phosphoricum
Het mineraalzout voor de weerstand

4. Kalium muriaticum
Het mineraalzout voor herstel bij ontstekingen

5. Kalium phosphoricum
Het mineraalzout voor de geestelijke balans

6. Kalium sulfuricum
Het mineraalzout voor ontslakken en ondersteuning bij het afvallen

7. Magnesium phosphoricum
Het mineraalzout bij kramp en pijn

8. Natrium muriaticum
Het mineraalzout voor de vochtbalans

9. Natrium phosphoricum
Het mineraalzout voor de stofwisseling en bij spijsverteringsproblemen

10. Natrium sulfuricum
Het mineraalzout voor ontgiften, reinigen en uitscheiden

11. Silicea
Het mineraalzout voor huid, haren en nagels

12. Calcium sulfuricum
Het mineraalzout bij huidontstekingen, zoals acne, zweertjes en puisten

Test Schüssler zouten: welk type ben ik?
Ik heb nu eenmaal spataderen, dat zit in de familie. Ik ben nu eenmaal een koukleum. Ik heb nu eenmaal een slechte huid. Zo heb je allemaal wel bepaalde kenmerken, waarvan je denkt: dat hoort bij mij, daar is niets aan te doen.
De Schüssler therapie leert dat er wél iets aan te doen is. Volgens deze theorie ontstaan klachten en kenmerken ontstaan namelijk door een tekort aan een bepaald mineraalzout. Doe de typetest om te kijken welk type je bent.
Doe de test en ontdek welk type je bent. Als je je typezout gaat gebruiken, kom je beter in balans en verminderen je klachten.



Kuren voor je gezondheid en conditie
Bij een kuur gebruik je gedurende een aantal weken twee of meer Schüssler zouten tegelijk. Je kunt een kuur doen om je gezondheid te verbeteren, om te voorkomen dat je klachten krijgt of om bijvoorbeeld de conditie van je spieren, je huid of je haar te verbeteren.
Kijk welke kuur voor jou geschikt is.

Voor meer informatie kunt natuurlijk altijd bij ons terecht, ook interessant is de site www.celzouten.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten