donderdag 29 september 2011

Met mineraalzouten in balans door de overgang

De overgang. Een aantal vrouwen dobbert er rustig doorheen. Benijdenswaardig, want veel anderen ervaren dit als een woelige periode, compleet met opvliegers en stemmingswisselingen. Pieken en dalen in je hormoonhuishouding kunnen je balans dan aardig verstoren.

Door de veranderingen in je hormoonhuishouding kan tijdens de overgang een tekort aan belangrijke mineralen in je lichaam ontstaan. De Schüssler zouten van VSM herstellen je mineralenstofwisseling, waardoor je lichaam de benodigde mineralen weer goed opneemt. Je overgangsklachten kunnen zo op een natuurlijke manier verminderen of zelfs verdwijnen.

Voor iedere overgangsklacht een passend zout
Als algemeen middel kun je mineraalzout nr. 5 gebruiken; Kalium phosphoricum. Dit middel draagt bij aan de geestelijke balans. Door beïnvloeding van de energieproductie in de cellen komt je lichaam meer tot rust.
Voor specifieke overgangsklachten kun je naast nr. 5 nog de keuze maken uit de volgende mineraalzouten:
Bij overmatig (nachtelijk) transpireren: mineraalzout nummer 8
Bij ongewenst urineverlies: mineraalzout nummer 1
Bij hoofdpijn of spierkramp: mineraalzout nummer 7
Bij gewichtstoename: mineraalzout nummer 6


Dosering en gebruik:
We adviseren om niet meer dan 3 mineraalzouten tegelijk te gebruiken. Neem van ieder mineraalzout 3 x per dag 1 à 2 tabletten in.
Schüssler nummer 5 bij overgangsklachten




Tips om in balans te blijven
Vrouw in balans
Met gezond eten en voldoende beweging blijf je beter in balans. Juist tijdens de overgang is in balans blijven van belang om de veranderingen goed aan te kunnen.
De volgende tips op het gebied van voeding, bewegen en ademhaling kunnen je op weg helpen.
Voeding: Gebruik van koffie, zwarte thee, gekruid eten en alcohol kunnen overgangsklachten versterken. Gebruik ze met mate. Je lichaam heeft baat bij variatie in je menu. Denk aan noten, zaden, peulvruchten, verse groente en zuivel. Wees eens creatief in de keuken!
Bewegen: Actief bezig zijn heeft een positief effect op de botkwaliteit. Bovendien is het goed voor de lijn. Kies een activiteit die bij je past, je houdt het langer vol als je met plezier beweegt.
Ademhaling: Opvliegers, hartkloppingen of algemene onrust, het kan er allemaal bijhoren in de overgang. Goed ademen helpt om klachten beter aan te kunnen. Yoga of meditatie ondersteunt je hierbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten