vrijdag 22 februari 2013

winterhanden en wintervoeten


Winterhanden en -voeten


Koude handen en voeten

Als het buiten vriest en sneeuwt, doet ons lichaam zijn best om ons warm te houden. Maar soms wil dat niet lukken. Het gevolg? Aircohanden en diepvriestenen!
Als we het koud hebben, knijpt ons lichaam spieren zachtjes samen, waardoor u kippenvel krijgt. Een soort schild om kou buiten te sluiten. Daarnaast zorgen de stofwisseling en de bloedcirculatie ervoor dat de warmte wordt vastgehouden rondom de vitale organen. De romp zit er in tegenstelling tot onze handen en voeten altijd warmpjes bij. IJsvingers en tenen heb je binnen een mum van tijd, soms lopen ze zelfs blauw aan en jeuken ze behoorlijk.
Deze winterhanden of –voeten zijn het gevolg van beschadigingen die ontstaan als bloedvaatjes zich niet goed samenknijpen. Het enige wat u hiertegen kunt doen is de doorbloeding bevorderen. Zo kunt u handen en voeten dagelijks masseren met een mengsel van een eetlepel amandelolie en 2 druppels tea-tree olie. Ook kun je proberen om het hele jaar zo veel mogelijk op blote voeten te blijven lopen en regenmatig aan voetengym te doen. (leg bijvoorbeeld een fles op de grond en rol die een aantal keren heen en weer met uw voetzool)
Daarnaast willen wisselbaden nogal eens helpen. Neem een bak met warm water en een bak met ijskoud water: blijf 2 minuten in het warme water zitten en blus uw handen of voeten daarna gedurende 2 seconden af met koud water. Herhaal dit 3 keer, het liefst iedere dag. Wilt u meer informatie over winterhanden en –voeten klik dan hierhttp://www.avogel.nl/search/sitesearch/search-results_google-cse.php?q=winterhanden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten