dinsdag 16 november 2010

Koortslip

Een branderig tintelend gevoel op of net boven de lip en u weet al hoe laat het is.
Een koortslip is op komst. 80% van de Europeanen krijgt wel eens een koortslip. Gelukkig valt er nog wel wat tegen te doen.
De koortslip duikt op in perioden van verminderde weerstand. Of als het lichaam bezig is met het bestrijden van een andere infectie (bijvoorbeeld een verkoudheidsvirus) . Om te voorkomen dat het koortslipvirus, ook wel herpes simplex genoemd, de kop opsteekt is het belangrijk een goede weerstand op te bouwen. Ook zonlicht beïnvloed het ontstaan van een koortslip. Vermoed wordt dat het virus "getriggerd" wordt de UV straling.

Om je weerstand te verhogen kun je een echinacea-product nemen. Echinacea ( de rode zonnehoed) is een plant die je weerstand verhoogt waardoor je minder vatbaar bent voor infecties.

Heb je vaak last van een koortslip dan is het poging waard om eens te beginnen met Lysine . Lysine is een essentieel aminozuur, dat onder meer in staat is herpesvirussen te bestrijden. Lysine remt de vermenigvuldiging van 2 veelvoorkomende herpesvirussen: herpes simplex en herpes zoster.

Als je toch last krijgt van een koortslip, kom dan niet in de buurt van baby's en kleine kinderen. In de beginfase, als er een blaar verschijnt, ben je heel erg besmettelijk, en voor baby's is dat gevaarlijk.

Ook farmaceutisch kun je een koortslip bestrijden m.b.v. Zovirax(aciclovir) of Fenistil(penciclovir). Dit zijn middelen waarbij je de tijd dat je last hebt van een koortslip kunt verkorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten