vrijdag 5 november 2010

Smeren

Smeren, smeren en nog eens smeren.

Hoe kouder het wordt, hoe kleiner de productie van talg en andere vetten in onze huid. Vanaf de herfst hebben we die vetten harder nodig dan ooit als bescherming tegen kou en wind. De oplossing? Smeren smeren en nog eens smeren.

Het gaat er echter niet alleen om dát u smeert, maar vooral ook om hoe! Vanaf de herfst hebben we een vettere gezichtscreme nodig en moeten badschuim en bodylotion plaatsmaken voor een (vette) douche-olie en een huidolie. Dat voedt nu eenmaal meer. Bij het reinigen komt er een zachte melk aan te pas en mocht uw huid daarna nog trekken: een maskertje tovert dat schrale gevoel weg. Verder doet u er goed aan veel te drinken, iets wat in de winter nog wel eens vergeten wordt. Uitdroging komt niet alleen van buitenaf, maar vooral ook van binnenuit. Dagelijks 2 liter vocht is de basis van een goede verzorging en dat hoeft niet alleen maar water te zijn. (biologisch) Groente en fruit vormen een mooie aanvulling op de vochtbalans en er zitten vitaminen en mineralen in die onze huid in conditie houden.

Daarnaast zijn er 2 belangrijke fouten die we iedere winter weer maken:

  1. we zetten de verwarming te hoog. Daardoor wordt de lucht droger, wat slecht is voor de huid
  2. Binnenzitten en niks doen. Dat is funest voor de doorbloeding en de zuurstofaanvoer. Gewoon de paden op, de lanen in ! En ook de bossen. Ongeacht het weer.

Voor een goed advies over huid-oliën, douche-oliën, goede bodylotions kunt u altijd bij ons terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten