vrijdag 19 mei 2017

Spataderen


Zo’n 25% van de Nederlanders heeft te maken met spataderen. Niet zo gek ook, eigenlijk. Onze benen zijn namelijk verantwoordelijk voor het dragen van een compleet lichaam en de grote aderen in onze benen moeten ook nog eens veel werk tegen de zwaartekracht in verrichten. Plus: aderen worden door de jaren heen minder elastisch, wat ze extra ‘spat gevoelig’ maakt.
 Een geheimpje uit de natuur is de werkzame stof Aescine uit wilde paardenkastanje. Aescine helpt om de doorbloeding van de grote beenaderen te ondersteunen.

Hoe ontstaan spataderen?

Spataderen ontstaan doordat de kleppen in de aderen niet goed sluiten en er bloed terugstroomt. Het resultaat: zichtbare, blauwpaarse, kronkelende aderen op de benen. Niet mooi en ook lichamelijk geen pretje. Spataderen kunnen namelijk zorgen voor een zwaar, vermoeid en soms ook pijnlijk gevoel in de benen. Ook rusteloze benen kunnen een gevolg zijn van spataderen.

Wie krijgen spataderen?

Mensen met overgewicht hebben meer kans op spataderen. Het extra gewicht zorgt namelijk voor een grotere druk op de aderwanden. Daarnaast: hoe hoger de leeftijd, hoe zwakker de vaatwanden. Bij vrouwen komen spataderen overigens vaker voor dan bij mannen, net als bij mensen met een staand beroep.

Wat kun je zelf doen bij spataderen?


 Voldoende bewegen helpt. Verder zijn een gezond gewicht en het zo veel mogelijk vermijden van roken, ko­ffie en alcohol erg belangrijk. Er zijn ook natuurlijke middelen die kunnen ondersteunen bij spataderen en zware benen. A.Vogel Aesculaforce* bevat een gestandaardiseerde hoeveelheid van 50 mg Aescine en helpt daardoor goed bij spataderen, zware benen en rusteloze benen.

*Traditioneel kruidengeneesmiddel. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Lees voor gebruik de bijsluiter.

A.Vogel Aesculaforce* is verkrijgbaar in een verpakking van 30 of 50 tabletten bij drogist, apotheek, en gezondheidswinkels. Adviesprijs vanaf € 10,99. Meer weten? Bel de A.Vogel gezondheidslijn

 0900 - 246 46 46 of kijk op avogel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten